18 Kasım 2007 Pazar

GELİN BİR OYUN OYNAYALIM


Gelin bir oyun oynayalım dedi; genç yüzü çatlamış delikanlı. Paslı ve yıpranmış demir parmaklıkların ardında ülkesinde özlemle bakıyordu.

Gelin bir oyun oynayalım dedi; genç bir ülke hayal edin dedi. Uçsuz bucaksız yeşilliklerle ve tertemiz bir gökyüzüyle örtülü nice mutlu insanların yaşamlarını el ele geçirdiği bir ülke.

Gelin bir oyun oynayalım dedi; ben bu ülkenin umut dolu, güleç yüzlü, sümüklü elinde kirlenmiş şekerini tutan tombul kara çocuğu olayım.

Gelin bir oyun oynayalım dedi; sizde bu güzelim dünyanın içinde karanın ismini bile lekeleyen, iblisin bile korktuğu, acımasız, insafsız, hain, şerefsiz, sözde insanları olun.

Gelin bir oyun oynayalım dedi; genç yüzü acıdan, ızdıraptan çatlamış, bir ara genç bir ülkenin tombul kara çocuğu. Ben ülkemi, siz ülkenizi koruyun. Ben beni, siz sizi düşünün. Ben insanlarımın hayali ile, sizde bizim hayalimiz ile uyuyun…

Gelin bir oyun oynayalım dedi; çatlak yüzlü genç çocuk.

Ve ardından kırı verdi paslanmış, acıdan tir tir titreyen demir parmaklıkları ve haykırdı…
- gelin bir oyun oynayalım, yıllardır bizimle oyun oynayanlara karşı el ele olalım, artık sağım solum sobem değil, kaçırmaca oynayalım; kör ebe değil, bu kale benim kalem’i ounayalım…..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gelin bir oyun oynayalım ama diğer oynadığımız oyunlardan farklı...

Gelin bir oyun oynayalım ama mecnunu çöllere düşüren ayrılık taşımayacak.

Gelin bir oyun oynayalım,dokuz yasinda evinin önünde öldürülen çocuğun nezdinde bütün çocukların anısına güller bırakarak Dicle'nin azgın,kavgacı,direngen,barışçıl suyuna.

Gelin bir oyun oynayalım,içinde kan,kavga,savaş sözcüklerini barındırmayan,ölmek ve öldürmek üzerine kurulu olmayan bir oyun...

Gelin bir oyun oynayalım,sen ben farkı gözetmeksizin insanları içiçe karıştırıp,kaynaştırabileceğimiz,bütün güzellikleri içine sığdırabileceğimiz bir oyun...

Gelin bir oyun oynayalım ama öncekilere hiç benzemeyen..Diğerlerinden daha uzun,daha insancıl,daha güzel...Kandan,kavgadan,kinden,öfkeden arınmış,sıyrılıp gelen,acıdan sıyırıp alan...

Gelin bir oyun oynayalım...! Ne dersiniz...?

HEP BİRLİKTE GÜZEL OLANA DOĞRU KANAT ÇIRPALIM.. KUŞLAR GİBİ..

Katkıda bulunanlar