29 Eylül 2008 Pazartesi

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


Nice Ramazan Bayramı görenlere gidip bir sorun, ninenize, dedenize. Ne fark vardı diye. aslında kendimize sormamız gereken bir soru. çocuklarımıza ve torunlarımıza vereceğimiz bir sorunun cevabını şimdiden kendimiz hazırlamaktayız.


Hepimiz çocukluğumuzda yaşadığımız bayramların harika geçtiğinden bahis ederiz. sebebinide biliriz. Aile olmak evet aile olmak sadece bundan 10-15 yıl öncesine kadar ayakta olan bir kelime. Aile.


Şimdi ve sonrasında yaşantısı zor olan bir kavram.herkesin eğlence diye gördüğü bu bayram kelimesinin inceiğinde iki adet pamuk ipliği vardır. Biri, bir ay süren kutsal ramazan ayının ardındaki kutlama yada ailelerin, akrabaların, arkadaşların bir araya gelip hasret geçirdiği bir kaç gün. diğeri ise yardım ve küskünlerin barışmasıyla birlikte unutulanların hatırlanmasıdır. şimdi ise ne oldu?


Ege kıyısında tatil yada aileden uzak bir iki günlük havuz keyfi. küslerin bir birlerine dha da uzaklaştığı bir gelecek. Ailelerimiz bize güzel günler bırakmıştı. Peki ya biz? Çocuklarımıza ne bırakacağız...?


Ayrılığımı, yoksa beraberliğimi? Aile... bayramın en güzel şekeridir. bu bayramda ayrı olan herkesin sevdiklerine kavuşmasını, unutulanların hatırlanmasını ve küslerin barışması dileğiyle Hayırlı Bayramlar....

Katkıda bulunanlar